Maniok går inte ner

Joseph and Billy

Tack för uppmuntrande kommentarer!

Fredagen kom och vi fick ha tålamod innan våra tre gäster kommit, först Marius Billy som verkar mer och mer intresserad av MSG, så hans chef i Sverige Ambassadör André Hombessa och ännu en duktig man Joseph Mandzoungou. Marius hade hjälpt oss be Yvette, hon lagar maten till oss, att ordna både kaffe och middag. Yvette hade köpt både baguetter och mikati. Till middagen var det sju rätter inkl stekt fisk. Joseph M och André ställde många frågor om MSG:s arbete, planer och Yngves tankar och de kom fram till bra beslut, som går att kombinera.

Viktigaste kriteriet för de som vill delta i verksamheten är att ha en affärsidé. Joseph frågade vad som blir ledningens roll när man hittat folk som kan undervisa. Yngve sa att man arbetar på att göra CSG:s  nuvarande ledning överflödiga. Joseph frågade om CSG:s ledning kan vara med när undervisningen börjar. Vad vi tror efter dagens diskussioner är att Joseph Mandzoungou kommer att inta en ledande ställning.

Yngve förhoppning är att kyrkan arbetar mer aktivt med entreprenörskap. I bästa samförstånd och med stora förhopp­ningar avslutade mötet och vi åt Yvettes goda mat. Det som blev över och som inte jag äter ex maniok fick Yvette ta med hem.

4 reaktion på “Maniok går inte ner

  1. Hur går då detta, Kerstin? Ingår inte Maniok i vardagsmaten, som potatis för oss? Det kan inte vara lätt att både prövas i tålamod (väntan

  2. Såå roligt att läsa om era upplevelser. Vi känner igen det mesta. Visst är Brazzaville en fin stad! Missa inte att fika på stans finaste café, som ligger på
    ”Pam-Pam gatan…o hälsa till Joseph Mandzoungou o Maria L! fr oss! Undras om Yvette är den tjejen som lagade maten på Saka-Saka, då vi bodde där?
    Lycka till de kommande dagarna…vi är med er i våra tankar o böner

  3. Jag läser även mellan raderna och tycker att det ser väldigt lovande ut. Jag hoppas att ni får inspiration av detta. Det är ett oerhört viktigt arbete som ni håller på med nu. Viktigt för utvecklingen för Kongo och Kongos folk. Det är glädjande att se Andrés och Billys intresse för ert arbete.
    Men ni måste äta mer maniok det förstår ni säkert.

  4. Detta låter bra! Roligt också att det finns foton varje dag!

Kommentarer inaktiverade.