Fem minuter el

Nicolaus, Kerstin, Junis, Sem och Yngve

Onsdag förmiddag var vi mycket fundersamma över fortsättningen. Yngve hade dock fått bra start med havre­grynsgröt, torrmjölk och bananer. Gröten inte alls lika aptitretande som rågflingegröt, vanlig mjölk och svart vinbärssylt så Yngve får äta den själv.

Vi väntade på att antingen ambassadören André Hombessa eller hans medhjälpare och Yngves kongo­stöd Marius Billy skulle höra av sig. De visste att vi var på Saka Saka och att Maria Lorentzon hade vårt telefonnummer. Yngves mobil låg kvar i Töve, något som just då krånglade till det. Plötsligt stod Marius och hans yngre bror Odilon i dörren.

Vi frågade Yvette som lagar mat till oss om maten räckte även till bröderna. Det trodde hon inte, men den räckte mer än väl, dock inte till ambassadören André Hombessa och hans följeslagare Pierre Nzieti som kom lite senare efter mycken hjälp att hitta via Marius Billy och telefon. De fick vatten, en banan och väntade en stund på oss. Pierre berättade att han är god vän med Finn Broman.

Sammanträde och jag är med och skriver. Lär mig mycket.

På kvällen kom tre hyresgäster till de två andra rummen. De var Junis och Sem, ett pastorspar från Chad och en yngre pastor, Nicolaus. De hade flugit till Brazzaville och var deltagare i ett seminarium om Thomaskyrkan. Junis och Sem hade bott i USA och var lätta att konversera med. Vi åt kvällsmat tillsammans.

Torsdag var Junis så vänlig att jag kände att hon skulle få en Alva-ängel. Hon fick den i Malins fina förpackning och en redogörelse för Alvas sjukdom, insamlande och död. Junis blev mycket glad och ville veta i dollar hur mycket som samlats in. Chadborna skulle egentligen stanna på Saka saka till måndag, men när vi skulle ge oss ut på torsdagens äventyr fick vi veta att de samma dag flyttade till en annan plats.

5 reaktion på “Fem minuter el

  1. Hej Kerstin och Yngve! Intressant att läsa om allt som händer er, både roliga och besvärliga upplevelser!!!! Som väntat antar jag? Kram Ulla H

  2. Det var roligt att höra från er i dag. ”Han omsluter er på alla sidor”.

  3. Det är verkligen spännande att läsa om allt som ni är med om.

    Inga E

  4. Vilket fantastiskt äventyr ni är med på!
    H Inga E

Kommentarer inaktiverade.