Handlingsplan

Idag kom 32 deltagare, rekordet hade vi i går med 38. Idag behandlade vi ämnena: handlingsplan och riskaffärer. Vi ägnade också en hel del tid till grupparbeten där ämnena var: rätt självbild, rätt attityd, rätta vanor och planera sin tid. När vi började grupparbetena gick strömmen och det började bli lite skumt i lokalen. Då flyttade alla ut för att få bättre ljus.

Efter en stund blev det rapportering och det gör man med engagemang och med ganska bestämda åsikter, ibland hettar det till men man har en hel del humor också som de blandar med allvar i sina inlägg och tar väl inte sig själva på allt för stort allvar. Men det är också skärpa i inläggen. Så blir det applåder och en bra portion skratt. Det hela är både lärande och underhållande. Den kongolesiska spontaniteten är uppfriskande.

Vi hoppas verkligen och betonar det med skärpa att kursen ska resultera i handlingar som gör att de kommer igång med aktivitet som kan förbättra deras levnadsförhållande. En teori och kunskap som inte resulterar i praktisk handling är ju ganska oduglig. De som går den här kursen ska så småningom också själva starta utbildningar i sina respektive kyrkor. Nu är denna kurs bara hälften av FBS materialet och vi kommer att ordna nästa del så fort vi löst tryckningen. Förhoppningen är att det ska göras här i Kongo om det går att få det till rimliga kostnader.

En reaktion på “Handlingsplan

  1. När vi läser om ledorden i ert material, FBS, skulle man önska att de stora ”jättarna” här i Europa också borde gå en sådan kurs! Om de nu inte redan är så förhärdade av korruption och maktmissbruk…så det redan är kört? Vad vi får höra i media dessa dagar är inget uppmuntrande vad gäller att förvalta allmänhetens pengar på rätt sätt…därför hoppas vi att ni är lite försiktiga att ta oss i Europa/Sverige! som ett gott exempel på affärsetik.
    Men vi troR på er våra kära bröder och önskar er fortfarande allt gott, d.v.s. god hälsa och, inte minst, att ert goda humör samt humor (!) får dominera över allt det andra som kan irritera Ta vara på dagarna tillsammans med våra vänner i Kongo!
    Sibbarpssupportrarna
    Allt gott från Sibbarp!

Kommentarer inaktiverade.